Een beeld van 100°!!!!!

Op vrijdag 11 september verzamelen we tegen 21.00 uur aan de sterrenwacht. We gaan werken met de Cassegrain (wil dus zeggen dat we niet op, maar naast de toren zullen staan). Op het programma staan (als het weer het toelaat) heel wat exotische objecten en…..we gaan nu echt alle registers opentrekken: we wagen een poging aan: Planetoïden ISIS- MASSALIA – JUNO – CERES- JULIA. Planeten: URANUS- NEPTUNUS – JUPITER – PLUTO. In de nanacht is er een maan in laatste kwartier, we proberen kometen C2006 W/3 en 22/P KOPFF te zien, om nog maar te zwijgen van alle andere deepsky-objecten. En…….als alles meezit gaan we deze objecten kunnen bekijken door één van de nieuwste en beste oculairs die de markt op dit moment te bieden heeft: de 13mm ETHOS van TELEVUE (een  ongezien beeldveld van 100°).  Kom samen met ons genieten van dit optisch wonder van de hedendaagse techniek!

 

Tot kijk… 

 

Het bestuur