De nieuwe kwartaalagenda is er!!!!

Beste leden,

                    kijk even in de vakjes rechts van de weblog  om de activiteiten te weten die we de eerstkomende drie maanden op onze agenda hebben gezet.

Je zal zien dat er weer een behoorlijk aanbod is, ook al gaan we de vakantiemaanden tegemoet. We hebben gekozen voor een heel korte zomerstop. Onze veldactiviteiten, daarentegen, zullen niet stoppen. Een korte voetnoot: naarmate de Perseidenkijkavond dichterbij komt zal hier nog een artikeltje verschijnen. Lees dit, ter zijner tijd, goed door. Het zal bol staan van de waarnemingstips. Dingen die je best even weet, vooraleer je aan een avondje valllende sterren-kijken begint. Je zal maar moeten vaststellen dat je op zo een speciale kijkavond de verkeerde atributen bij hebt. Volg de richtlijnen en je zal merken dat je optimaal kan beginnen aan een heel speciale kijkavond.

 

Trouwens….weet je nog wat ons record vallende sterren-kijken was? Ik zal even helpen…het waren niet minder dan 632 meteoren, die we zagen tijdens een waarnemingssessie van drie opeen volgende nachten. Oh ja…nog zoiets…..die vlammende vuurbol….weet je nog? Geen garantie, maar het kan weer gebeuren…je zou het maar eens moeten missen!!!! de maan zal dit jaar absoluut NIET storen, dus……….kom en geniet in een kameraadschappelijke sfeer van hemels vuurwerk!!!!!

 

  LBe