First Night on track!

Zondagavond, na heel wat afgestel en zoekwerk is de AT12RC eindelijk in lijn met Argo Navis, StellarCat en AstroCat. Met andere woorden: de montering is onder controle!!!

Het was een allegaartje van foute instellingen, encoders moesten omgezet, richtingssensoren 180° switchen,  motoren gepatched, parameters bijgesteld, maar eindelijk doen de verschillende aansturingen van de kijker wat er gevraagd wordt. Gedaan met de volledig foute kant opwijzen! De afstellingen zijn gebeurd met enkel de volgkijker op de montering omdat het geen zin heeft om de hele santakraam op te tuigen en de zoekhoek nog kleiner te maken.

Er zit nu nog een heel kleine fout in, maar die is zeker en vast te wijten aan het feit dat de volgkijker op een onorthodoxe manier op de grondplaat bevestigd was. Dat en een meer preciese poolafstelling maken dat we één dezer dagen kunnen beginnen met het ingebruik nemen van de totale configuratie. Dan nog de motorfocusser monteren, de SynGuider afstellen, de additionele setups (38 stuks!!!!) nog verder uitdiepen en verfijnen, enkele catalogi downloaden in integreren (kometen, planetoiden, satellieten) en laat dan de heldere nachten maar komen!!