Bewolkt, maar toch…..

30 Maart 2012, we hadden vandaag een bezoek van de leerlingen van de Achelse basisschool op de agenda. Bedoeling was om, na de uiteenzetting die onze secretaris op hun school had gegeven, de leerlingen de kans te geven om eens door een heuse sterrenkijker te kijken.

Helaas, net als vorig jaar was het weer niet wat het moest zijn. Een grijze koude avond, met zo goed als geen kans om ook maar iets waar te nemen aan de hemel. Ondanks dit gegeven kwamen toch verschillende ouders met hun kinderen eens poolshoogte nemen, zelfs de juf was aanwezig. De gretigheid die we tijdens de uiteenzetting op school mochten ervaren kende zijn gelijke onder de koepel. Om met de woorden van juf Marion te spreken, de leerlingen waren zeer geprikkeld, hun toetsen waren schitterend goed, zelfs een kruisverhoor op de sterrenwacht bevestigde deze uitspraak. Er is duidelijk animo voor sterrenkunde bij de jeugd en Noorderkroon zal dit blijven ondersteunen en stimuleren.

Heel wat vragen werden afgevuurd en onmiddellijk voorzien van een passend antwoord. Dank zij een reeks beelden op een smartphone waren we toch in de gelegenheid sommige dingen te visualiseren. Na afloop werd nog even nagekaart in de taverne. We hebben, ondanks het slechte weer, boeiende gesprekken kunnen voeren, de jeugd iets meer kunnen vertellen van de ruimte, kennis gemaakt met mensen die we in de nabije toekomst zeker gaan terugzien, kortom… het was een zeer geslaagde avond! Dank aan alle aanwezigen voor hun bijdrage en ondersteuning. Enkele beelden van het gebeuren:

sized_2012-03-30 19.32.16a.jpg

sized_2012-03-30 19.32.51a.jpg

sized_2012-03-30 19.33.24a.jpg