Basisschool te Achel en Noorderkroon.

We hebben het al geruime tijd in ons achterhoofd. Noorderkroon geeft ondersteuning aan de lokale leerkrachten betreffende sterrenkundige materie. We lenen elk jaar onze planeetbollen uit, een dankbaar en zeer educatief hulpmiddel voor de leerlingen. Blijft natuurlijk nog het gegeven dat de leerkrachten een sterrenkundig lessenpakket moeten brengen aan de leerlingen. Niet evident om deze materie even los uit de mouw te schudden. Lespakket of niet. Leerkrachten moeten alle zeilen bijzetten om deze, toch niet alledaagse materie, op een verstaanbare manier uit te leggen. Ondersteuning is meer dan welkom en hier komen wij in beeld.

Op dinsdag, 20 maart 2012 was Noorderkroon voor de eerste maal te gast in de basisschool te Achel. Onze secretaris heeft de presentatie “Op reis van hier naar….” gebracht voor een publiek van ca 50 leerlingen en twee leerkrachten. Eerste indruk? Net als in de andere scholen een enthousiast publiek, aandachtig en klaar met een hele rits diepgaande vragen. Een beter publiek kan je niet verlangen! Na afloop was er applaus en kwam een dankwoord van de leerkrachten. We gaan dit zeker herhalen!