8 planeten op één nacht

Beste Noorderkroner,

 Eén dezer dagen gaan we een heel speciale kijkavond inleggen. Op 29 april komen we samen aan de sterrenwacht om het één en ander te bekijken. In het eerste gedeelte van de nacht zal de planeet Saturnus de show stelen. We vullen de rest van de nacht op met deepsky-objecten, we gaan wat fotograferen en tegen de tweede helft van de nacht vertrekken we richting De Berg, te Gastel (coordinaten: 51°17″27′ N 5°31″38′ O). We stellen ter plaatse opnieuw onze kijkers op en wachten tot het ochtendgloren om dan alle andere planeten gezien te hebben. De moeilijkste van de hele expeditie zal Mars worden, die zichtbaar zou moeten zijn niet minder dan 6 minuten voor zonsopgang. We gaan heel zeker de “goto’s” moeten inschakelen om een succesvolle run op het ganse zonnestelsel tot een goed eind te brengen.↓

Tot dan!

Kijk op voorhand eens op Google Earth voor de exacte plaatstbepaling.

berg.jpg

We gaan kijken aan de rand van het open bos/heidegebiedje, net rechts van het midden van de afbeelding (tegen de rand van het grote open veld).