ATT 2011 te Essen, Duitsland

7 Mei 2011, Essen, Duitsland. The place to be voor de amateurastronoom. Lambert was die dag in Duitsland en heeft een halve dag doorgebracht op de astromonische beurs. Standhouders afkomstig van alle delen van Europa, bezoekers van evenveel windrichtingen en massa’s sterrenkijkers!!

Naast nieuw materiaal was er ook genoeg ruimte voor tweedehands dingen die van eigenaar wisselde. Er was van alles te zien, van boeken (nieuw en tweedehands) tot gebruikte onderdelen, meteorieten, verrekijkers van klein tot supergroot. En sterrenkijkers……..van het type dat je onder je arm mee naar huis neemt tot de kalibers die met een kraan geplaatst moeten worden! Midden tussen al dat optische geweld enkele sterrenwachten met koepel. Interessant was dat beide sterrenwachten (Baader) van een “clamp-shell”-koepel voorzien waren. In de sterrenwachten (met werkende koepels) waren actieve telescopen opgesteld. Het complex had diverse uitgangen die gereserveerd waren om zonneobservaties te doen doorheen een heel arsenaal kijkers. Kleine PST’s, de grote Coronado’s en verschillende voorzien van een speciale electronische filter.

Astro-imaging was ook heel goed vertegenwoordigd. Gaande van de kleine CCD-camera’s tot de grote CCD-kanonnen van SBIG en anderen. Heel professioneel allemaal! Hieronder enkele foto’s om een indruk op te doen:

sized_ATT en kijkavond mei 2011 077.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 082.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 083.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 087.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 090.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 071.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 086.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 072.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 078.JPG

sized_ATT en kijkavond mei 2011 092.JPG