Komeet 17P/Holmes

 

Een merkwaardige komeet is momenteel zichtbaar in het sterrenbeeld Perseus. Het gaat over een komeet die onlangs geexplodeerd is en daarbij tot 400.000 keer helderder is geworden. De enorme puinschil is te vergelijken met de afmetingen van Jupiter.

Gisterenheb ik de komeet even snel gefotografeert. En snel wil zeggen…echt snel….Toevallig camera en statief in de auto liggen en onderweg gewoon even gestopt en gewacht totdat het betreffende gebied uit de bewolking kwam. De komeet was zelfs door de bewolking te zien. Ik geef alvast de allereerste opnames ( zijn niet van een schitterende kwaliteit), andere en hopelijk betere zullen volgen. Onderstaande opnames zijn gemaak met FyjiFilm FinePix S3Pro, 1600 ASA 10 tot 30 seconden met timer alles op f3.8 ( alle opnames op statief, stilstaande camera). We beginnen met enkele sfeerbeelden, diezelfde avond genomen……..

DSCF2142

 

DSCF2143

 

DSCF2144

 

DSCF2145

 

DSCF2147

 

DSCF2148