ATH, Huckelhoven, Duitsland

Stom toeval of niet, Lambert was in Duitsland en wist dat in Huckelhoven een astronomisch treffen zou plaatsvinden op 25-02-2012. Even binnenspringen en de sfeer opsnuiven.

ATH is een jaarlijks terugkerende ontmoeting, net voor het grote Europese treffen ATT in Essen (5 mei 2012). ATH is kleinschaliger. De organisatie van ATH ligt in handen van een groepje studenten die in het gymnasium van hun school diverse standhouders en vertegenwoordigers van grotere sterrenwachten te gast hebben. Er was een uitgebreide stand van de sterrenwacht van Aken, ééntje die in het oog sprong door mooie beelden door de plaatselijke kijker gemaakt. Diverse standhouders prezen hun waren aan en waren allemaal in voor een praatje. Er zijn op een dergelijk treffen verrassende dingen te vinden die relatief kort in de buurt te bezoeken zijn. Opmerkelijk is dat op een dergelijk (kleinschaliger) treffen veel leuke koopjes te doen zijn. Heel wat amateurastronomen gebruiken deze beurzen om hun overtollig materiaal te slijten. Niet alleen leuke prijzen in het segment tweedehands, maar ook de stand van Vixen (nieuw spul) hanteerde heel interessante prijzen. Een must voor hen die nog zoeken!

Enkele sfeerbeelden van het treffen:

sized_ATH 2012 019.JPG

sized_ATH 2012 011.JPG

sized_ATH 2012 004.JPG

sized_ATH 2012 007.JPG

sized_ATH 2012 016.JPG

sized_ATH 2012 020.JPG

sized_ATH 2012 008.JPG