-12° of mag het nog een beetje meer zijn?

Grandpre, 4-02-2012, 08:16u Onze eerste run zit er op. We hebben tegen de limiet van onze kijkers gewerkt. De thermometer gaf tegen de ochtend -12° aan. Deze extreme diepe temperaturen hebben als gevolg dat de electronica op het randje zat. De handcontrollers liepen super langzaam, kabels koud en stijf, veel problemen met de scherpstelling van de optiek. Het weren van de koude was al een opgave op zich. We hadden de BBQ de ganse tijd op volle toeren draaien, de chemische verwarmers kwamen niet op temperatuur en de batterijen liepen leeg waar je bij stond. Met andere woorden: sterrenkunde extreem!!!!  We gaan dadelijk ontbijten, dan de nodige dingen warm leggen, batterijen opladen, nog enkele uurtjes slapen en dan weer stilaan voorbereidingen treffen voor weer een nachtje sterrenkijken.

Job & Lambert