Vanuit Grandpre, Frankrijk

vrijdagavond, 3 februari 2012, rechtreeks vanuit Grandpre, Frankrijk. Job & Lambert zijn weer op expeditie. Deze voormiddag vertrokken voor een barre expeditie. In de auto enkele pooloveralls, een barbeque en een giga-zak houtskool omp de boel warm te houden. Naast deze voorzorgen nog een overdaad aan chemische warmers en meer dan genoeg te eten, want warmte moet ook van binnen komen. We namen al deze voorzorgsmaatregels omwille van de weersvoorspellingen. Men sprak van -14°. Groot was onze verbazing toen we merkten dat er, eenmaal de grens over, geen spatje sneeuw te bespeuren was. De wind was ook niet van de partij, dus de temperatuur aan de aangename kant. Omstreeks 16.00u waren we op onze waarnemingsplaats aangekomen. Op weg er naar toe was de hemel van horizon tot horizon open, geen wolkje te bekennen. En ja……net als vorige keer…eenmaal alles opgebouwd en afgesteld zat het potdicht. Zo dicht dat zelfs de maan niet meer zichtbaar was. We hebben ons toe een poos geamuseerd met de BBQ op temperatuur te houden. We genoten van warme soep en Frankfurters, allemaal warm, vers van de BBQ. Toen bleek dat het niet voor de eerste uren zou zijn (helder worden, uiteraard) besloten we terug naar het hotel te rijden, daar de boel in de gaten te houden en van zodra het helder zou worden, vandaar uitvallen naar de eerste de beste plaats.  We blijven hopen…. Ondertussen; frisse groeten vanuit Grandpre!

Tot morgen.

sized_2012-02-03 17.39.57a.jpg

sized_2012-02-03 17.41.17.jpg