Kom je ‘s nachts niet aan je trekken?

 

Winternachten, normaal gezien weet elke amateurastronoom wat gedaan, doch de afgelopen maand strooide serieus wat roet in het eten. Sommige van ons zijn al wekenlang het weerbereicht in de gaten aan het houden in de hoop dat er nog eens een buitenlandse trip uit de mouw te schudden valt. Driewerf helaas……het zit er niet in. Nat, koud, winderig…..alles wat we niet moeten hebben.

Wat doe je dan als rechtschapen amateurastronoom? Best gebruik je deze “dode” tijd om je kijker en de accesoires te hergroeperen. Job is bezig met de settings van zijn telescoopsturing, Lambert met batterijen laden en zijn electrische voorzieningen uit te breiden. Ook Franky had last van deze “winterblues” en vulde zijn tijd met het maken van een oculairenkoffer. Heel handig als je in het donker een greep moet doen in je hulpstukken. Een goed geordend koffertje maakt dat je heel snel, zelfs in volslagen duisternis, onmiddellijk dat hebt wat je nodig hebt. Met andere woorden: een meer dan zinvolle besteding van de “loze” uurtjes! Franky stuurde enkele foto’s van zijn koffer:

!cid_176F94682E384EEA9D671CE938F9AD80@frankyPC.jpg

!cid_F4CB780C985249ADB3A5BDAAB380AD14@frankyPC.jpg