Nationale sterrenkijkdagen 2011

2 en 3 december 2011: we staan weer voor de zoveelste editie van de Nationale Sterrenkijkdagen, georganiseerd door het VVS, de Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde en aanverwante wetenschappen.

Noorderkroon heeft laten weten dat ze op beide dagen actief in het veld zal zijn. Op beide dagen zijn bezoekers welkom om te komen kijken. We zullen op beide dagen aan onze sterrenwacht (Domein de Bever) met verschillende kijkers in de weer zijn. Op de sterrenwachttoren zal een lenzenkijker opgesteld staan, terwijl op de weide diverse andere telescopen de hemel afspeuren. Heb je je ooit afgevraagd hoe onze mensen foto’s maken van objecten die diep in de ruimte, ver buiten het bereik van onze blote ogen, verborgen liggen? Kom gerust eens kijken en maak live mee hoe deze opnames gerealiseerd worden. Ooit eens willen kijken door een sterrenkijker? Ook deze wens kan worden ingewilligd. Iedereen is welkom, deelname is gratis!  Aanvang van de activiteiten: 19.00u. Zorg voor warme kleding, het koelt flink af als de avond invalt. Welkom!!

sized_grandpre nov 2011 dag 2 093a.jpg

ATT en kijkavond mei 2011 008.JPG