French nights…..

Zoals eerder beloofd, een kort verslag van de tweede nacht van de sterrenkundige expeditie in Grandpre. Het was een succes!!! Job en Lambert trokken weer op pad en ditmaal waren de verwachtingen hoog! De kristalheldere ochtend deed ons reikhalzend uitkijken naar de avond. Overdag werd de omgeving verkend, tegen de avond de inwendige mens versterkt en dan…..terug op expeditie! Op weg naar de sterren!!

Eenmaal aangekomen op de waarnemingsplaats was het onmiddellijk opbouwen, een beetje sluierbewolking wegkijken en aansluitend: gas geven!!! Vrij snel konden we al een conclusie trekken: ondanks een maan die meer dan 50% verlicht was kregen we toch schitterend mooie beelden op het display van de camera’s. Wat gaat dat geven als de maan helemaal onder is?

Tegen 01.30u was het zover: het werd aardedonker en de sterren waren messcherp. We maakten de ene na de andere opname, van mooi tot adembenemend. We gaan de opnames nog een beetje achterhouden omdat we er een presentatie van gaan maken. Onderstaand toch enkele beelden om te “teasen”. By the way: nog steeds 30 s-opnames – één dezer gaan we langer belichten. Dank zij een nieuw 2 inch zenitprisma van Lichtenkneckerkan er nu heel ontspannen gefotografeerd worden. De camera is nu altijd “face on” gepositioneerd en er is geen risico meer van botsen met de vork. Een hele verbetering!

sized_DSCF9093.JPG

sized_grandpre nov 2011 dag 2 014a-1.jpg

sized_grandpre nov 2011 dag 2 059a.jpg

sized_grandpre nov 2011 dag 2 093a-1.jpg

sized_vogels grandpre nov 2011 054(1).JPG