Job & Lambert in Grandpre, France.

Een kort verslag van de eerste waarnemingsdag in Grandpre: Job en Lambert kwamen vrijdagavond toe op de waarnemingsplaats, net tegen het invallen van de duisternis. Omdat het wolkendek nog heel prominent aanwezig was, werd er besloten op nog niet te snel te beginnen met de opbouw van de kijkers. Maar goed, want het heeft zowat de hele eerste helft van de nacht geregend. Tegen middernacht, na een wachttijd (met kampvuur!) van 5 uren besloten we om terug naar het hotel te rijden (40 km verderop in Dun sur Meuse). Snel het bed in, met de voornemens om geregeld een blik naar buiten te werpen, op zoek naar opklaringen. Gezien aanhouders altijd (?) winnen, stormden we om 05.30u naar buiten; het was kraakhelder (zie hieronder enkele beelden)! Meteen aan de slag met de camera!

Op dit moment maken we ons klaar voor de tweede run, zaterdagnacht. We houden de weerberichten stijf in de gaten en rukken uit van zodra we ook maar vermoeden dat het gaat openbreken! Verslag van deze run zal eerdaags verschijnen (samen met (hopelijk) een heleboel schitterende foto’s).

                                                                                                             Job en Lambert vanuit Grandpre, Frankrijk.

sized_grandpre nov 2011 011.JPG

sized_grandpre nov 2011 013.JPG

sized_grandpre nov 2011 015.JPG

sized_vogels grandpre nov 2011 054.JPG