Fotograferen tijdens een wassende maan.

FinePix S3Pro sized_DSCF7318
Vrijdag, 22 mei om 22.30u: de maan stoort enorm, maar toch  enkele punten op de “astronomische” agenda.

 1. een nieuwe locatie scouten en meteen uitproberen
 2. een nieuw idee betreffende fotograferen MET storende maan
 3. M.a.w. de ganse nacht besteden aan testen van “nieuwe” dingen.

Onlangs vond ik op Google Maps een locatie die wel eens aan mijn wensen kon voldoen. Weinig og geen verkeer, geen straatlampen, geen huizen…alleen velden en koepelbossen die storende elementen afschermen. Afschermen is een loos woord, want deze nacht nam ik toch een flinke dosis maanlicht voor lief. Bij het testen van mijn “nieuwe inzichten” betreffende fotograferen met strooilicht kon ik alleen maar tevreden zijn met de behaalde resultaten. Het idee werkt en verdient verdere uitwerking. Hieronder enkele beelden van de omgeving en enkele van de talloze objecten die tijdens deze waarnemingsrun gemaakt zijn.

 FinePix S3Pro sized_DSCF7328

FinePix S3Pro sized_DSCF7330

FinePix S3Pro sized_DSCF7331

 

FinePix S3Pro sized_DSCF7345

FinePix S3Pro sized_DSCF7348

FinePix S3Pro sized_DSCF7349

 FinePix S3Pro sized_DSCF7375

FinePix S3Pro sized_DSCF7379