Actie in het veld!!!!

Beste Noorderkroners

tijdens het tweede kwartaal van 2009 hebben we een paar speciale activiteiten voorzien. In April gaan we met de lenzenkijker van de voorzitter eens uitvoerig naar Mercurius en Saturnus kijken. Kom op tijd, want zoals je weet gaat Mercurius heel snel na de zon onder. Op tijd op de sterrenwacht zijn is de boodschap!!

In mei gaan we naar de Gastelse heide om de 250 mm Cassegrain eens flink zijn ding te laten doen. We kozen voor deze locatie omdat we daar een ongeremde horizon hebben. We kijken helemaal tot op de horizon in alle richtingen. Geen excuus meer om bepaalde objecten niet te kunnen zien. Mensen die niet weten waar we die super waarnemingsplaats gevonden hebben en die toch graag met ons door de kijker willen kijken naar ongeziene objecten verzamelen uiterlijk om 21.15u aan de Joy. Van daaruit rijden we in kolonne naar de waarnemingsplaats. Het is een maanloze nacht….dus we kunnen gas geven!!

In de maand juni voorzien we iets heel anders….we gaan astrofoto’s maken!!! Ieder heeft tegenwoordig wel een digitale camera. Of dat nu een bakbeest is of een huis-, tuin- en keukencamera……je kan er schitterende astro-opnames mee maken. We gaan jullie begeleiden in het maken van je eigen opnames. Breng je eigen camera mee en als het kan ook een statief. (let wel: het gaat ook zonder statief!!!!)  We verzamelen op 5 juni om 20u aan de sterrenwacht en van daar uit wandelen we naar een geschikte locatie. en aanrader…..

Je merkt het al……we proberen een zo breed mogelijk spectrum aan “veldwerk” te realiseren. Alles wat we nodig hebben is helder weer en jullie aanwezigheid.

 

Tot dan!

          Het bestuur.