Een nieuwe start!!!!

Nieuwe afbeelding (50)

Hartje winter, het vriest stenen uit de grond. de hoogste tijd om de sterrenkijkers terug vanonder het stof te halen en een snelle checkup door te voeren want voordat je het weet…….

 

…is de hemel kei- en keihelder!!!!!

Vergeet niet al je voedingen na te kijken, niks vervelender dan bij een heldere hemel met platte batterijen te vallen. Zorg ten minste voor een setje reservebatterijen en voor je zelf…..warme kleding, nu meer dan ooit.

Bedenk ook dat je nu geen last hebt van dauwvorming, maar dat je hele instrumentarium gaat dichtvriezen. betreffende het dichtvriezen, een kleine doch waardevolle tip: als je door het oculair kijkt en je ademt gewoon, weet dan dat in no time je focuseerinrichting vastvriest. Je adem slaat neer op de instelmechanismes en de boel vriest vast. Geloof je het niet???  Probeer maar!!!! Ook je zoeker, je correctorplate of je lens zal dichtvriezen, geen ontkomen aan.

Niet getreurd, er is altijd een oplossing! Je kan een dauwverwarming aankoppelen (kan je heel gemakkelijk zelf maken of kopen), je kan een föhn meenemen (als je beschikking hebt over 220V in de onmiddellijke omgeving). Ook hier geldt: creatief zijn en intussen genieten van kraakheldere beelden tegen een gitzwarte achtergrond!! Je zal het je niet beklagen!!

ice
Lichtjes aangevroren….tegen deze tijd ben je allang uitgewerkt!!!!!

  iceflower

Ijsbloem……..???