Uitstapje 2007 aankondiging

Zoals vorige jaren kunnen we u ook dit jaar weer uitnodigen voor een fantastische uitstap. We bezoeken het prachtige en unieke natuurgebied ” de Biesbosch”, verpozen even voor een versterkende lunch, reizen dan verder naar Dordecht  voor een bezoek aan de sterrenwacht Mercurius en passeren op de terugweg nog het roemruchte slot Loevenstein. De eerste halte zal zijn te Drimmelen. Hier stappen we op een rondvaartboot voor een 2 uur durende tocht door de doolhof van rivieren, kreken en eilanden, terwijl we genieten van de prachtige flora en fauna. De Biesbosch, zoals we die nu kennen, is het gebied tussen de samenvloeiing van de Maas en de Rijn, dat ontstond tijdens de Elisabethvloed van 18 novenber 1421. Hierbij kwam een groot deel land onder water staan. Het meest oostelijke deel ervan werd no in de 15e eeuw terug ingedijkt, maar het lukte niet meer om alles terug te winnen. Als tegenprestatie leverde de Biesbosch ons een prachtig stuk natuur.

Na de rondvaart nemen we eerst een verkwikkende lunch en reizen dan verder naar Drordecht. Hier bevindt zich een jonge, modern uitgeruste sterrenwacht. Er is niet alleen een koepel en een kijker te zien, maar hier vinden we ook de grootste verzameling meteorieten van Europa. Meteorieten zijn buitenaardse gesteenten die door de aarde worden aangetrokken en de dampkring binnendringen. Meestal verbranden ze in de atmosfeer en veroorzaken de gekende vallende sterren, maar heel af en toe bereikt en zeldzaam exemplaar de grond. De sterrenwacht Mercurius noemt zich met trots “exposant van de grootste collectie meteorieten in europa. Er zijn uitzonderlijke exemplaren zoals een ruim 240 kg wegend fragment, delen van de beroemde “Park Forest” meteorietenregen en zelfs stukken van een Marsmeteoriet; vooral veel unieke exemplaren…..

De mensen van sterrenwacht Mercurius verwachten ons in de namiddag en vinden het een eer om een Belgische groep op hun sterrenwacht te mogen ontvangen. We worden er rondgeleid, krijgen deskundige uitleg bij de prachtige tentoonstelling en kunnen bij goed weer door de speciale “H-alfa”-kijker zonder risico rechtstreeks zonnevlekken op de zon zoeken. Na dit uitgebreid bezoek is de dag al behoorlijk gevorderd en vervolgen we onze reisroute via een kleine omweg tot aan het beroemde “slot Loevenstein” uit de 14e eeuw. Dit slot kent een zeer rijke geschiedenis waarbij o.a.het befaamde verhaal hoort van de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist. Op de terugreis houden we, zoals gebruikelijk, nog even halt om iedereen de kans te geven, geheel vrijblijvend en naar ieders vermogen, zijn inwendige mens te versterken.

 

Het wordt vast en zeker een onvergetelijke dag!!!

 

We vertrekken op 14 april om 0.30u op het plein achter de kerk van Achel-centrum en we verwachten omstreeks 21.00u terug thuis te zijn. Wat gaat dit kosten? We kunnen u deze uitstap aanbieden voor 32 €.  In deze prijs is inbegrepen: de busreis, de lunch, de bootvaart, alle inkomprijzen en gidsen. Noorderkroonleden betalen 30 €.

Hoe inschrijven?  Geef eerst telefonisch je naam en het aantal deelnemers door aan de penningmeester (011/649763), deze zal bevestigen of er nog plaatsen vrij zijn. Inschrijven kan tot 31maart 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *