Topnacht!!!!!!!

Zaterdag, 25 mei 2012. Een dag om met hoofdletters weg te schrijven in de analen van Noorderkroon. We hadden, net als alle voorgaande maanden, een reguliere kijkavond ingepland. Enkele dagen voor aanvang werd al duidelijk: alle weervoorspellers gaven een quotatie 10 voor de sterrenkundige activiteiten.  Bij aankomst aan de sterrenwacht bleek ook een bruiloft op het programma te staan. Voor ons geen probleem: publiek is altijd welkom, we hebben ze gretig op ingespeeld. In het veld niet meer of minder dan ZEVEN sterrenkijkers! Heel waarschijnlijk was dit een record wat betreft de “hardware”. Het aantal Noorderkroners die deze kijkers bemanden lag ook aan de aangename hoge kant.

 

Bezoekers, die al vrij vroeg toestroomden, werden opgevangen, hun vragen beantwoordt, ze keken door de kijkers en genoten van de resultaten van de fotografische opstellingen. We noteerden ook een delegatie vanuit Oosternrijk, gevoerd door Noorderkroner Fons Vrolix. Ondanks het feit dat we geplaagd werden door een wel erg laat invallende duisternis, veel strooilicht, loeiharde muziek (en gelukkig niet al te veel agressieve muggen!) hebben we samen intens genoten van nieuwe kijkers (Tony’s C8), diverse deepsky-objecten, Mars, Saturnus, etc. We hebben ook gebruik gemaakt van de schemering om eens stap voor stap uit te leggen doe je een kijker uitbalanceert, afstelt en welke camera-settings best te gebruiken zijn. Nu nog zorgen voor volle batterijen en dan is het feest!

 

De laatste deelnemers verlieten de sterrenwacht om 02.00u, moe maar voldaan. We schrijven deze activiteit weg als zijnde een top-kijkavond, mede dank zij de hoge beschikbaarheid van kijkers en gemotiveerde deelnemers. Noorderkroners, in naam van de bezoekers; bedankt!!

 

sized_kijkavond 25 mei 2012 028.JPG