Berichten uit de nacht

Nog snel even, nu het nog kan, enkele foto’s posten van onze laatste run onder de sterren. Job en Lambert hebben in extremis nog snel een nachtje meegepikt. De weersvoorspellingen (en de opkomende maan) maken dat we voorlopig op onze honger blijven zitten. Het einde van de Messier-reeks is een feit, we zijn stillekens aan overgeschakeld naar de NGC’s en de IC’s. De eerste opnames zijn al binnen en zullen eerdaags verschijnen.

Snel een greep uit de opnames van Lambert. De gebruikte techniek? Nog steeds met de optische trein in het primaire brandpunt van de Cassegrain. Bijzonderheid is dat geen enkele opname langer belicht is dan 30 seconden! De opnames van Job komen er aan! De resultaten zitten in stijgende lijn, oordeel zelf!

sized_kijkavond oktober 2011 006.JPG

sized_kijkavond oktober 2011 016.JPG

sized_kijkavond oktober 2011 016a.jpg

sized_kijkavond oktober 2011 036.JPG

sized_kijkavond sept II 009a.jpg

sized_kijkavond september 2011 stw 022.JPG

sized_kijkavond september 2011 stw 024a.jpg

sized_M27 best.jpg

sized_orion 048.jpg

Een volgende lading foto’s die gepubliceerd zullen worden zijn die van Francky!