Nog dieper in de nacht….

Na de kijkavond van 23 september 2011, dewelke Job en Lambert afsloten om 03.00u, was er nog steeds dat gevoel van “ik wil die objecten achter die bomen (zie vorig verslag) ook nog fotograferen…”. Het was Job die daags nadien, 24 september, de boel triggerde om nog eens uit te rukken. Ditmaal naar Opitter voor een vrije horizon en toegang tot alle objecten. De wagens waren nog steeds geladen, de batterijen terug opgeladen. Geen reden dus om neen te zeggen.

Om 21.30u waren we terplekke. Opbouwen in volslagen duisternis, we kunnen het! Na een snelle opbouw en afstellingsronde kon deel twee van het festijn beginnen. We gingen verder waar we gisteren gestopt waren. Job fotografeerde vanaf de EQ6Pro en Lambert was nog steeds bezig met de Cassegrain en de nieuwe optische trein. Vandaag moest het gebeuren! De eerste opnames waren goed, dan maar aan de settings van de camera sleutelen en toen…….waren de resultaten verbluffend!

Blij dat we getuige konden zijn van elkaar realisaties, want anders zou je nog gaan twijfelen of dit allemaal eigen werk zou kunnen zijn. Job ging (weer) belichten tussen vier en zes minuten. Lambert bleef zitten op de 30 seconden vanwege verzadiging bij nieuwe settings. We bleven actief tot half drie in de ochtend. Toen was het op! Vochtigheid en correctorplaten die compleet dicht zaten deden ons besluiten dat het gedaan was. Het resultaat? Zie hieronder een greep uit een serie van een vijftigtal opnames die Lambert maakte. De opnames die Job maakte (en een verslagje) zullen één dezer dagen verschijnen.

sized_kijkavond sept II 006.JPG

sized_kijkavond sept II 008.JPG

sized_kijkavond sept II 017.JPG

sized_kijkavond sept II 022.JPG

sized_kijkavond sept II 032.JPG

Hoe groot de Ringnevel is door de CCD-Camera?  Onbewerkt beeld, werkelijke afmetingen (niet uitgesneden of vergroot) Een voorbeeldje….

Deep Sky4.jpg