Een nacht zoals het hoort !!!!

Naar aanleiding van onze vorige kijkavond, een in het water gevallen poging om komeet 103P/Hartley te zien, hebben Job en Lambert een spontane actie op touw gezet om ad hoc nog eens een poging te wagen. Vrijdagavond, 08-10-2010 was het zover; op een vijftal minuten werd beslist om naar de Buitenheide te trekken en meteen van de gelegenheid gebruik te maken om de FujiFilm FinePix S5Pro van Job te testen op de Cassegrain.

Toen we aankwamen was het 22.00u en goed donker. Na een beetje zoeken vonden we een goede stek, naast de openbare weg en kon het opbouwen beginnen. Onmiddellijk een goede afstelling, enkele testopnames voor de scherpstelling en in no time hadden we komeet 103P/Hartley in het beeldveld van de kijker en….op de foto!!

Voor de rest van de nacht (tot 02.00u) hebben we een hele rits astronomische opnames gemaakt met de camera van Job. We hebben gebruikt gemaakt van alle mogelijkheden van de camera, wat neerkomt op een ISO-waarde van 3200. De resultaten waren verbluffend.  Job beloofde nog een verslag te sturen, samen met een reeks opnames die hier gepubliceerd zullen worden.  Hou deze site in de gaten.

Aan Job, een dikke proficiat voor de schitterende resultaten!   Het was een nacht die me doet terugdenken aan vroeger! 

                            LBe    

C-1 sized_P9040017.JPG