Noorderkroon

Dit is de website van sterrenkundevereniging Noorderkroon, opgericht in 1978 en gevestigd in Hamont-Achel, Belgie.

Hier kunt u uw hart ophalen als u geinteresseerd bent in sterrenkunde en/of aanverwante zaken. Sterrenkijken, planeten bewonderen of gewoon kennis over sterrenkunde opdoen. Dit kan allemaal bij Noorderkroon.

Beste leden en sympathisanten, Naar aanleiding van de aanhoudende Corona-virus perikelen worden de Noorderkroon studie- en kijkavonden voorlopig nog steeds niet hervat! Wij zullen de evolutie van de Corona-problematiek goed opvolgen en jullie een berichtje sturen wanneer vergaderen opnieuw zonder risico kan.  We blijven de landelijke en lokale maatregelen volgen uit respect voor ieders gezondheid. Met vriendelijke groeten, het bestuur

De vereniging gebruikt hiervoor de sterrenwacht gelegen achter “Domein de Bever” aan de Beverbekerdijk 50 in Hamont-Achel. De telescoop is voorzien van een Go-To systeem om de kijker automatisch op een object te kunnen richten.

Kijk eens verder en klik op een van de onderwerpen in de kolom links! Hier treft u uitgebreide informatie aan over allerlei astronomie onderwerpen. Verder over de geschiedenis van de vereniging, de sterrenwacht en natuurlijk de agenda.

Sterrenwacht Noorderkroon
Telescopen bij Astromarket
Onze partner in astro apparatuur

Inhoud Noorderkroon Maandblad maart 2021:

  • Even iets rechtzetten
  • Hayabusa 2
  • Pinhole camera aan de sterrenwachttoren

Vereniging voor sterrenkunde, Achel

Website beheerder: H. van Kuijk